Avocatul lui Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, acuzat de implicare în scrisoarea anti-justiţie a lui Giuliani

Cătălin Dancu, consulul României la New York, care a anunțat că Rudolph Giuliani ar urma să facă o vizită în România, a fost avocatul lui Alexander Adamescu, fugarul de la Londra suspectat că se află în spatele acțiunii de lobby anti-DNA și anti-justiție împreună cu Puiu Popoviciu. Cei doi, Adamescu și Popoviciu, l-au angajat ca avocat pe Louis Freeh, fostul șef FBI. Giuliani a recunoscut că a fost plătit de Freeh și că scrisoarea anti-justiție se bazează pe raportul fostului șef FBI. Surse politice au declarat că Dancu știa de acțiunea de lobby de mai mult timp, dar consulul României la New York neagă vehement orice legătură cu tot acest demers.

Consulul României la New York, Cătălin Dancu, recunoaște, într-un interviu pentru DCNews.ro, că a fost contactat de reprezentanții lui Giuliani, dar nu pe temele din scrisoarea trimisă de fostul primar al New York-ului președintelui Iohannis.

”Vă pot spune că am fost contactat de reprezentații săi pentru organizarea la București a două conferințe cu tema protecției datelor cu ocazia preluării președinției Consiliului UE de către România”, a declarat Dancu.

Potrivit unor surse, Dancu este la rândul său implicat în operațiunea lobbyistilor anti-justiție, având în vedere că a povestit unor politicieni români despre intențiile lui Giuliani cu mai multe săptămâni în urmă. ”Dancu știa de scrisoarea lui Giuliani de mai mult timp, nu este străin de această operațiune”, a declarat unul dintre politicienii care au discutat cu consulul României la NewYork.

Consulul României la New York, Cătălin Dancu, neagă vehement că a fost ar fi implicat în campania de lobby. Acesta spune că a fost contactat de șeful de cabinet al lui Giuliani în octombrie 2017, la puțin timp după preluarea mandatului, pentru a organiza o conferință la București, înainte ca România să preia președinția UE pe tema riscurilor care pot apărea din partea Rusiei. Dancu susține că a anunțat la București intenția lui Giuliani, dar că n-a primit nici un semnal.

În ce privește susținerea că Dancu știa de ceva timp despre scrisoarea lui Giuliani și a relatat despre apariția ei unor politicieni români mult înainte de a fi trimisă la București, consulul României la New York a declarat: ” Cum pot să afirme așa ceva, fără nicio probă? Până la urmă o să ajungeți să vorbiți cu dl Giuliani, care vă va spune că nu m-a văzut în viața lui. Crede-mă, e o tâmpenie. I-aș da în judecată pe cei de la Realitatea, care au spus și ei asta, dar nu am voie, trebuie să îmi respect statutul diplomatic.”

Întrebat dacă are vreo legătură cu scrisoarea lui Rudolph Giuliani, Dancu a insistat: ”Nu, nu, categoric nu, niciodată.” În ce privește contractul cu Adamescu, Dancu spune că a fost denunțat în urmă cu un an și jumătate și că nu mai are legătură cu acest caz.

Cătălin Dancu a fost numit consulul României la New York în 31 mai 2017.

În calitate de avocat, Dancu a reprezentat mai multi politicieni controversați: Radu Măzare, Nicușor Constantinescu, Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu.

Potrivit unui interviu publicat pe luju.ro, Catalin Dancu a mai apărat persoane precum Dinu Patriciu, Dorin Marian, Cătălin Harnagea, Sorin Roșca Stănescu, generalul Mihai Pacepa, Radu Moraru, George Becali si Dumitru Sechelariu.

 

Please follow and like us:

Leave a Comment