Cum a ajuns hotelul Rex din Mamaia în posesia soţiei lui Dan Adamescu

Un fost securist de 90 de ani –  și soția de 85 de ani au ajuns specialiști în marketing, în consultanță imobiliară şi în industria hotelieră. Sunt soții Palade, Costache și Zinca, care și-au jucat și încă mai joacă rolul de căpușe în numele și pentru interesul fiicei lor, Carmen Palade, fostă Adamescu. Astfel, pensionarii Palade din Bacău au ajuns să controleze afaceri de milioane de euro precum Rex Mamaia, dar și firme de consultanță ce au facturat de-a lungul timpului servicii presupuse a fi fictive.

Cea mai mare lovitură financiară dată de investitorii pensionari Costache și Zinca Palade din Bacău a fost achiziția hotelului Rex Mamaia. În august 2006, când a fost preluat de la frații Păunescu, hotelul a fost trecut integral pe numele firmei Tycoon Imobiliar SRL, deținută atunci de Carmen Palade și Rani Palade, fiul acesteia dintr-o căsătorie anterioară. La scurt timp, în acționariatul Rex Mamaia SA și-au făcut apariția soții Palade. Cu procente mici, e drept, de 0,00505382%. A urmat un proces de fuziune între Tycoon Imobiliar și Rex Mamaia SA. Intențiile lui Carmen Palade de a transfera proprietățile valoroase pe numele părinților s-au concretizat, brusc, la finalul anului 2014. La vârsta de 81 de ani, Zinca Palade din Bacău a devenit acționarul majoritar al SC Rex Mamaia SA, cu o deținere de 89,39%. Averea lui Carmen Palade era pusă la adăpost, pe numele părinților.

Separat, bătrânul Palade este lansat, alături de Rani Palade și în afaceri în domeniul telecomunicațiilor prin firma Tycoon Euro Invest SRL. Ca multe alte afaceri ale juniorului Palade, această firmă, în lipsa conexiunilor și a contractelor fictive de consultanță este, evident, pe pierdere. Tot în formula nepot-bunic funcționează și firmele Tycoon Finance Corporation SRL și Tycoon House Development SRL. La 90 de ani, Costache Palade oferă prin prima afacere consultanță și management, iar prin cea de-a doua servicii de dezvoltare imobiliară. Vârful afacerilor în domeniul consultanței și managementului a fost oferit de bătrânul Costache prin firma Pall D’or Con SA. În baza unui halucinant contract semnat de Carmen Palade, această societate a avut pretenția de a încasa de la Magazinul Unirea suma de… 6.000.000 euro. Plus TVA. Totul pentru pretinse servicii de management ce sunt acum cercetate de polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

Please follow and like us:

Leave a Comment