Un parlamentar de Constanţa şi-a angajat nora la o instituţie pe care chiar el a anchetat-o

Nicoleta Iancu este noua angajată a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, în postul de Expert la Serviciul relaţii publice şi comunicare, după ce a susţinut interviul în faţa Comisiei de Evaluare şi a obţinut un punctaj de 95,67 puncte, potrivit unei informări a ANRE, publicată azi.
După ce săptămâna trecută a trecut de examenul scris, astăzi Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei a anunţat că Nicoleta Iancu a trecut şi de proba interviului. Nicoleta Iancu este nora deputatului PSD de Constanţa, Iulian Iancu.

Anterior, în data de 6 noiembrie, ANRE informa că Nicoleta Iancu a trecut de proba scrisă. Atunci, patru persoane au susţinut această probă pentru a ocupa postul de expert în cadrul serviciului de relaţii publice şi comunicare. Dintre toţi, doar Nicoleta Iancu a fost admisă.

Informaţii despre angajarea nurorii lui Iulian Iancu la ANRE au circulat în piaţa de energie încă din primăvară.
În mai, ANRE răspunea unei solicitări a noastră în care confirma faptul că Nicoleta Tortolea (numele de fată al nurorii lui Iulian Iancu) este angajată la ANRE, dar în altă funcţie faţă de cea de acum, cea de „expert relații publice în cadrul Cabinetului preşedintelui ANRE, începând cu luna ianuarie 2018”. Anterior ocupării acestei poziţii, Nicoleta Tortolea a lucrat la Amicom, o firmă care oferă servicii de comunicare strategică.

Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaţilor, una dintre cele mai vocale persoane în ceea ce priveşte elaborarea legilor pentru pieţele de energie electrică şi gaze natural, a înfiinţat, în toamna anului trecut, o Comisie de Anchetă asupra activităţii ANRE. Din octombrie şi până în februarie, Comisia prezidată de iancu a audiat zeci de persoane, din ANRE, alte instituţii, directori în companii de stat şi private, sindicalişti.

Însă, după această dată, nu a apărut niciun raport oficial cu sinteza acelui raport. Au apărut câteva informaţii „scurse”, dar nu există încă un raport oficial trimis Parlamentului.

Nu este pentru prima dată când apar situaţii de rudenie la ANRE. După ce actualul preşedinte al instituţiei, fostul parlamentar PSD Dumitru Chiriţă, a fost numit în această funcţie, a apărut informaţia că în instituţia pe care o conduce lucrează şi fiica sa, Ioana Chiriţă, la departamentul juridic.
ANRE nu a vrut să comunice care va fi salariul Nicoletei Iancu, însă bugetul instituției prevede pe acest an cheltuieli cu salariile de 85 milioane lei. Luând în considerare că sunt 336 de angajați, aceasta duce la o cheltuială brută pe lună și pe salariat de 21.000 de lei.

Please follow and like us:

COMMENTS

Leave a Comment