Fina şefului de la RAJA rămâne om de bază şi în echipa liberalului Victor Costache

Georgeta Bumbac, fina baronului PSD de Constanţa, Felix Stroe, şi membră, potrivit propriei declaraţii de avere, în consiliile de administraţie a 3 companii de stat (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Aeroporturi Bucureşti şi Administraţia Canalelor Navigabile) este menţinută de Victor Costache ca om-cheie în echipa sa, în funcţia de secretar general al Ministerului Sănătăţii.

Georgeta Bumbac fusese numită în această funcţie „cu caracter temporar” de Viorica Dăncilă în septembrie anul trecut.

Victor Costache a semnat un Ordin de ministru ce prevede că Georgeta Bumbac va coordona, în mandatul său de ministru, nu mai puţin de 8 direcţii şi structuri din minister.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere şi interese, depusă de Georgeta Bumbac în anul 2019, aceasta a câştigat, în 2018, 77.965 de lei în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), 55.646 de lei ca membru al CA al Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile şi 53.643 de lei ca membru al CA al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti. La aceste sume se adaugă 120.204 lei, salariul de director în Ministerul Sănătăţii.

În 2013, Corpul de control al primului ministru de atunci, Victor Ponta, a anunțat că va sesiza Parchetul de pe lângă ÎCCJ în legătură cu operaţiunile sau actele ilicite constatate în urma desfăşurării acţiunii de control la Ministerul Sănătăţii (MS), care pot întruni elementele constitutive ale unei infracţiuni, privind încheierea şi derularea contractului între minister şi SC Adi Com Soft, cu sediul la marginea satului Bradu, judeţul Sibiu, firmă deţinută de Maria Prund, în calitate de unic asociat şi Ioan Prund, director general.

Personajul principal în acest scandal a fost funcţionara constănţeană Georgeta Bumbac. Potrivit oficialilor Guvernului, Bumbac intenţiona să acorde contractele de mentenanţă a licenţelor oferite MS de către Adi Com Soft SRL prin încălcarea legii privind achiziţiile publice. Concret, Georgeta Bumbac, în calitatea sa de director în cadrul MS, impunea structurilor din teritoriu încheierea contractelor de mentenanţă cu firma Adi Com Soft. Foarte interesant este faptul că Georgeta Bumbac are o colaborare veche cu această societate, care a oferit softuri similare de contabilitate şi Ministerului de Finanţe, unde constănţeanca era la acea data, director. Ministrul Sănătăţii de atunci, Eugen Nicolăescu, s-a delimitat ferm de Georgeta Bumbac, susținând că funcţionara a acţionat de capul ei.

Please follow and like us:

Leave a Comment