A fost identificat pacientul zero în epidemia de COVID- 19: o sportivă din Statele Unite

O publicaţie din China, Global Times, a lansat teoria că pacientul zero, prima persoană infectată cu Covid 19, ar fi o sportivă americană participantă la Military World Games, competiţie desfaşurată la Wuhan, China, între 18 şi 27 octombrie 2019. Conform jurnaliştilor chinezi, sergentul Maatje Benassi, ar fi fost testată pozitiv cu noul virus, alte surse precizând că şi alţi 67 de militari americani, infectaţi în avionul de întoarcere, ar fi decedat până în urmă cu o săptămână din cauza Covid 19.

Maatje Benassi este cunoscută ca având legături strânse cu serviciile secrete militare americane, fiind ofiţer de securitate şi şofer diplomatic înarmat pentru generalul James Jones, fostul consilier pentru probleme de securitate naţională al lui Barack Obama şi conducătorul programului de control electoral, ShadowNet. ShadowNet, alături de PSY-Group şi Cambridge Analytica a fost folosit pentru falsificarea alegerilor din Ucraina şi România de către Paul Manafort, fostul şef de campanie al lui Donald Trump.

China a cerut Statelor Unite informaţii despre câţi militari americani din cei 369 care au participat la competitia din Wuhan, au fost depistaţi pozitiv, pentru a putea pune capăt zvonurilor teoriilor că aceştia ar fi fost purtătorii iniţiali de Covid 19.

Robert Redfield, directorul controlului și prevenirii sănătății din SUA, a declarat la 11 martie 2020, în Congresul SUA, că unele decese de gripă din America, înregistrate înainte de începerea crizei, au fost identificate ulterior drept cazuri de coronavirus.

Global Times a preluat informaţia de la jurnalistul american de investigaţii, George Webb, care ar fi mentionat şi faptul că virusul ar fi fost produs în laboratorul de la Fort Detrick, Maryland, unde în timp s-au mai făcut cercetări si asupra altor microorganisme, cum ar fi Ebola, variolă sau antrax.

Pe 5 august 2019, laboratorul a fost închis din cauza unor scurgeri de deşeuri contaminate din instalaţii.

Declaraţiile jurnalistului american nasc o serie de întrebari legate de coincidenţa de timp dintre apariţia virusului şi închiderea laboratorului.

Li Haidong, profesor de studii americane la Universitatea pentru Afaceri Externe din Beijing, China – a declarat marți că guvernul american trebuie să răspundă la controverse și să publice informațiile relevante cu privire la starea de sănătate a sportivilor americani și la înregistrarea infecțiilor pentru a șterge îndoielile publice și pentru a ajuta cu un studiul științific asupra originii virusului.

 

„Având în vedere această situație, este important să urmărim orice puncte suspecte, iar delegația americană la jocurile de la Wuhan e suspectă în acest scenariu și să aflăm ce s-a întâmplat cu adevărat”, a spus Li.

 

COVID-19, o boală mortală cauzată de noul coronavirus, a infectat peste 400.000 de oameni din întreaga lume și a ucis mai mult de 20.000.

Please follow and like us:

COMMENTS

Leave a Comment