Orban a dat-o afară pe Georgeta Bumbac, fina lui Felix Stroe

Secretarul general al Ministerului Sanatatii Georgeta Bumbac, numit in functie de fostul premier PSD Viorica Dancila, a fost demis prin decizia lui Ludovic Orban, acesta precizand ca un ministru nou trebuie sa propuna o persoana cu care sa poata sa faca echipa.

Conform deciziei publicate joi in Monitorul Oficial, „inceteaza exercitarea, cu caracter temporar, de catre doamna Georgeta Bumbac a functiei publice vacante din categoria inaltilor functionari publici de secretar general al Ministerului Sanatatii”.

Potrivit aceleiasi decizii, Georgeta Bumbac va preda lucrarile si bunurile care i-au fost incredintate in vederea exercitarii atributiilor de serviciu in termen de 3 zile de la data la care ii inceteaza exercitarea functiei.

Hotnews relata, in 17 ianuarie, ca Georgeta Bumbac, fina baronului PSD de Constanta Felix Stroe si membra, potrivit propriei declaratii de avere, in consiliile de administratie a 3 companii de stat (CNAIR, Aeroporturi Bucuresti si Administratia Canalelor Navigabile), este mentinuta de Victor Costache ca om-cheie in echipa sa, in functia de secretar general al Ministerului Sanatatii.

Georgeta Bumbac fusese numita in aceasta functie „cu caracter temporar” de Viorica Dancila in septembrie anul trecut. Victor Costache a semnat, in 16 ianuarie, ordinul de ministru care prevede ca Georgeta Bumbac va coordona nu mai putin de 8 directii si structuri din minister.

Please follow and like us:

Leave a Comment