După ce a înşelat o mulţime de firme, Marian Vasiliev vrea sa fie primarul Constanţei

Pata de culoare a acestei campanii electorale pentru postul de primar al Constanţei este dată de un individ care postează tot felul de filmuleţe cretine cu el în prim plan, pe numele său Marian Vasiliev. Deşi pare că se pricepe la toate şi are soluţii pentru orice, Vasiliev se plimbă cu o trotinetă, că i-a luat banca maşina, se filmează în diverse locaţii, că nici casă n-are, şi pe asta i-a luat-o banca, şi e tot timpul singur, că nici nevastă n-are, i-a luat-o altul.

La viaţa lui a făcut de toate şi a avut mai multe firme, din diverse domenii, dar toate au fost puse de butuci de descurcăreţul de Vasiliev. Cea mai reprezentativă dintre acestea este Areal Holding SRL, firmă înfiinţată în 2006, alături de doi parteneri norvegieni, Rod Kjeel Ole şi Mina Kristin Ole, administrator fiind Vasiliev, ce avea ca principal obiect de activitate promovarea şi dezvoltarea imobiliară.

Pentru acest scop, în intervalul 2007-2008, firma a achizitionat pe banii asociaţilor norvegieni 5 loturi de teren în suprafaţă de12 hectare, în extravilanul comunei Corbu. Afacerea n-a mers bine de la bun inceput, căci într-o perioadă generala fastă din punct de vedere economic, Areal Holding înregistrează pierderi an de an.

Astfel, în 2007 firma are datorii de 1 092 819 lei, anul următor 1 222 038 lei şi tot aşa până în 2011, când îşi încheie glorios existenţa. Mai mult, prin procesul verbal nr.10203/ 11.11.2010, Ministerul Finanţelor Publice îi pune sechestru pe bunuri pentru recuperarea unei datorii de 29 726 lei, rezultat în urma neplăţii TVA.

Odată cu anul 2007, Areal Holding îşi extinde activitatea şi în Norvegia, tot în domeniul dezvoltării imobiliare, începând să construiască locuinţe de lemn. În aceeaşi perioadă, Vasiliev îşi cumpără pe firmă un autoturism Chevrolet Epica, prin contractul cu nr. 74521/04.09.2009, încheiat cu BCR Leasing, autoturism pe care ulterior îl va pierde tot pe motiv de neplată şi face achiziţii de materiale de construcţii şi de transport internaţional de la diverse societăţi comerciale de pe teritoriul României.

 

Astfel, Erdei Trans SRL, îi asigură transportul angajaţilor, iar de la alte cinci firme, Dac Monarh, Com Univers, Ghetur, Woodcote Romania şi Triton, se aprovizionează cu diverse bunuri necesare desfăşurării activităţii.

 

Surprinzător însă, la data de 09.11.2011, Marian Vasiliev solicită Tribunalului Constanţa intrarea societăţii în faliment, prin procedură simplificată şi fără propunerea unui plan de reorganizare şi numirea în calitate de lichidator a firmei As Insolv SPRL. Simţindu-se înşelate, Ghetur, Woodcote Romania şi Triton se înscriu imediat la masa credala cu sumele de 88 820 lei, 74 024 lei respectiv 15 901 lei, celălalte trei lăsându-se păgubaşe.


Statul român se inscrie şi el cu o creanţă de 128 849 lei prin DGFP Constanta, la fel şi BCR Leasing cu 34 942 lei. Trotinetistul Vasiliev mai este acuzat de societatea Woodcote România, prin cererea de admitere a creanţei înaintate către Tribunalul Constanţa, că a emis o factură de cec falsă seria şi numarul BTRL4758006 în valoare de 23 360 lei, pentru care nu exista disponibil în cont.

Trecându-se la inventarierea bunurilor firmei Areal Holding, s-a constatat existenţa celor cinci loturi de teren pe raza comunei Corbu precum şi a două autoturisme, un Daewoo Cielo si a unui Fiat Ducato, toate evaluate la suma de 87 054 lei. După vânzarea la licitaţie a activelor, statul s-a mulţumit cu jumătate din sumă, respectiv 63 062 lei, celălte firme rămânând să fluiere a pagubă.

Pe 21 ianuarie 2016, o delegaţie de parlamentari români merg în Norvegia pentru soluţionarea cazului familiei Bodnariu. Bineînţeles că s-au dus boi şi s-au întors vaci, dar printre ei s-a infiltrat subversiv şi Marian Vasilev, care i-a asigurat pe ceilalţi colegi că e privit ca un Hagi al construcţiilor în Norvegia.

Că lucrurile nu stăteau deloc aşa, ci dimpotrivă, o demonstrează două articole publicate în anul 2008, în ziarul norvegian Haugesung Avis, în care proprietarii caselor construite de Vasiliev şi partenerii săi norvegieni în zona muntoasă a localităţii Vagslid, se plâng că au fost somaţi de autorităţile locale să-şi dărâme locuinţele pe motiv că acestea aveau grave probleme de fabricaţie şi că s-a folosit lemn de proastă calitate adus din România, în locul celui norvegian, cum prevedea proiectul, existând pericolul iminent al prăbuşirii acestora.

Please follow and like us:

Leave a Comment