Afară cu nesimţitul din primărie! Robert Şerban a repartizat o cameră de 15 mp pentru o familie de şase membri

Pe lângă lipsa de moralitate, lipsa de compasiune este o alta caracteristică a primarului din Eforie, Robert Şerban. Răutatea şi duşmania care se manifestă inclusiv asupra propriului tata, afectează grav viaţa locuitorilor oraşului pe care Şerban şi gaşca lui de borfaşi îl conduc.

În timp ce el se lăfăie împreună cu familia într-o vilă cu două etaje şi cinează la restaurantul propriului hotel, a găsit de cuviinţă ca o cameră insalubra de 15,80 mp, cu tot cu baie şi bucătărie, este de ajuns pentru traiul unei familii formate din trei adulţi şi trei copii mici.

Bucuria familiei Raţă, o familie de români săraci, când a aflat, după trei ani de audienţe şi umilinţe , că în sfârşit va avea o casă în care să doarmă, a fost scurtă. Locuinţa repartizată spre închiriere în sedinţa de Consiliu Local din 29.11 2019, situată pe str. Transilvaniei nr.14, era pur şi simplu nelocuibilă. Cu acoperişul spart, fără podea, cu pereţii îmbibaţi de apa şi tavanul crăpat, fără geamuri, fără un robinet, o priză sau cea mai elementară urmă de posibilitate de trai, aşa numita casă necesita câteva zeci de mii de lei numai pentru consolidare.

Capul familiei Raţă este semiparalizat după un infarct iar soţia sa are diabet şi boli cardiovasculare în forme agravante, aşa că aceşti bani reprezintă un efort prea mare pentru ei. Iar curtea, de fapt o cărare mocirloasă, este un obstacol de netrecut pentru dl Raţă, care se foloseşte de un baston pentru a se putea deplasa.

 

Prin contractul de închiriere nr. 219/31.12. 2019, Efo Urban, administratorul clădirii, îi preda în fals lui Raţă Ion imobilul de 15,80 mp în stare perfectă, cu instalaţii electrice, apă şi canalizare. Bineînteles că aceste facilităţi nu existau, dl Raţă fiind nevoit să vândă din din bunurile personale pentru a plăti 7000 de lei pentru branşarea la curent electric şi 10 000 de lei pentru aducţiunea de apă şi canalizare.

Mai mult de atât, deşi, ne repetăm, contractul de închiriere specifica existenţa apei şi canalizării, dnul Rata primeste de la Efo Urban o adresă în care este atenţionat că bransarea la apă o va face pe cheltuiala lui şi fără să emită pretenţii de recuperare a banilor. Directorul Efo Urban este Florian Cojea, un individ trimis în judecată alături de Robert Şerban pentru fapte de corupţie.

Iar culmea impertinenţei apare când Primăria Eforie îi solicită lui Ion Raţă autorizaţie de construire pentru branşarea la apa şi canalizarea care, conform contractului, deja existau.

 

Şi ca bătaia de joc faţă de niste oameni amărâti să fie totală, familia Raţă a fost anunţată că, în cazul unei solicitări de cumpărare a locuinţei, eventuale amenajări pe care aceasta le va face vor creşte preţul casei şi va trebui să plătească mai mult. Tare, nu?

De teamă să nu piardă chiar şi acest puţin, familia Raţă a acceptat condiţiile şi minciunile din contract, şi, fiindcă în casă efectiv nu se poate sta şi există riscul să se prăbuşească peste ei, şi-a ridicat o magazie din lemn într-un colţ al curţii, în care să locuiască.

De fapt, după ce a realizat că acest material va fi publicat, bătrânul Raţă ne-a rugat să avem grijă cum scriem, să nu se supere domnul primar. Aşa au ajuns oamenii din Eforie, să fie terorizaţi de un om hain la suflet care în afară de propria bunăstare, nu mai are nici un alt Dumnezeu.

Please follow and like us:

COMMENTS

Leave a Comment