Nație de sportivi! Patru români au furat bicicletele lotului de ciclism al Italiei

 

Procurorii DIICOT au dat publicității detaliile unei anchete care vizează o grupare infracțională formată din patru bărbați din Focșani.

22 de biciclete ale lotului de ciclism al Italiei au fost descoperite pe teritoriul județului Vrancea.

Bicicletele au fost furate sâmbătă, 23 octombrie, din fața hotelului din Lille, Franța, unde delegația echipei de ciclism a Italiei era cazată pentru Campionatele Mondiale de Ciclism pe Pistă de la Roubaix.

Toate bicicletele se aflau într-o mașină parcată în fața hotelului, motiv pentru care hoții n-au făcut altceva decât să fure mașina.

Echipa Italiei tocmai câștigase, cu 24 de ore înainte, titlul mondial în proba de urmărire pe echipe, iar membrii formației au avut o surpriză neplăcută colosală când au descoperit că le lipsesc bicicletele.

„Din cercetări a reieșit că, în prima parte a anului 2021, 4 bărbați, din județul Vrancea, ar fi constituit un grup infracțional organizat având ca scop introducerea în țară de droguri de mare risc (cocaină), pe care le-ar fi comercializat în județele Vrancea și Bacău.

De asemenea, în aceeași perioadă s-ar fi conturat o linie infracțională distinctă, ce urmărea valorificarea în țară a unor bunuri sustrase din diverse state europene.

Astfel, la data de 23 octombrie 2021, persoanele bănuite ar fi sustras 22 de biciclete, care ar fi aparținut unei echipe de ciclism ce participa la o competiție în Franța, cu o valoare de aproximativ 600.000 de euro”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

„La data de 28 octombrie 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea au organizat o acțiune pe linia combaterii traficului și consumului ilicit de droguri de mare risc și pentru identificare bunurilor sustrase, de către membrii grupului infracțional, de pe teritoriul altor state.

În urma acțiunii, polițiștii i-au prins în flagrant delict pe aceștia, în timp ce ar fi încercat să comercializeze o parte din cele 22 de biciclete sustrase din Franța.

Ulterior, au fost efectuate 14 percheziții domiciliare, la locuințele și imobilele din județul Vrancea, folosite de persoanele bănuite, fiind identificate și ridicate, în vederea cercetărilor, 21 de biciclete sustrase de pe teritoriul Franței, precum și 8 ecrane interactive, un DVR, 10 telefoane mobile, 2 grame de hașiș, 13.850 de lei și 2.800 de euro.

În urma analizării materialului probator administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea au dispus împotriva celor patru persoane măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă”, se arată în comunicatul DIICOT.

Compania producătoare a bicicletelor, Cicli Pinarello, a apelat la ajutor pe reţelele de socializare sâmbătă, 23 octombrie, pentru prinderea hoţilor.

„Suntem şocaţi să auzim că majoritatea bicicletelor echipei naţionale italiene au fost furate la Roubaix. Toate bicicletele sunt vopsite în culori unice şi majoritatea au ghidon personalizat printat 3D, foarte important pentru sportivi.

Rugăm comunitătatea noastră de urmăritori şi fani să raporteze la infobike@pinarello.com dacă vedeţi vreuna dintre aceste biciclete de vânzare online”, au scris pe Instagram cei de la Cicli Pinarello.

Sportivii italieni au putut să participe la ultimele două zile ale competiţiei, sâmbătă şi duminică, deoarece au lăsat câteva biciclete la velodrom.

Italia a terminat pe locul trei în clasamentul final al medaliilor, cu patru de aur, trei de argint şi trei de bronz, după Germania şi Olanda.

 

Please follow and like us:

COMMENTS

  • Hi there! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to take a look. I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers! Great blog and brilliant design.

Leave a Comment