Patronul clubului Farul, Ciprian Marica, l-a păcălit pe Ilie Năstase cu terenuri de peste 50 milioane de euro

Ciprian Marica a solicitat la Tribunal ca Ilie Năstase să nu mai facă din proiectul Fundației Ilie Năstase, cea care administrează baza Voința. Iar, potrivit declarației exclusive obținute de publicația Prosport de la fostul campion, mișcarea ar fi avut loc ”pe blat”. Miza: terenurile extrem de valoroase care intră în patrimoniul Fundației. Surprinzător sau nu Ciprian Marica, finanțator al FC Farul Constanța, și partenera sa de viață sunt nașii de cununie ai lui Ilie Năstase și soției sale, Ioana. Evenimentul s-a petrecut în ianuarie 2020.

Inițial, Ciprian Marica a formulat o acțiune încă din luna mai la Judecătoria Sectorului 1 din Capitală. După trei înfățișări, la termenul din 6 septembrie, instanta a respins scoaterea nașului Ilie Năstase din fundație.

Marica n-a abandonat însă planul și s-a îndreptat la aceași Judecătorie cu încă o acțiune. De data aceasta, pe 7 octombrie, cererea formulată de Ciprian Marica a fost admisă, așa încât Ilie Năstase a fost șters din fundația care îi poartă numele. În locul legendarului tenismen, Marica i-a introdus în fundație, prin modificarea actului constitutiv, pe tatăl și unchiul său.

Totul a pornit de la o serie de neînțelegeri financiare, iar relațiile dintre cei doi s-au fracturat, așa încât cei doi nici nu-și mai vorbesc. „Am avut mai multe discuții cu Ilie Năstase, dar niciodată în contradictoriu. Nu m-aș certa cu el pentru nimic în lume. Îl respect, e finul meu, dacă e vreo neînțelegere o rezolv cu el amical. Nu există un conflict și nu ar putea exista pentru că eu aș ceda întotdeauna”, a încercat Ciprian Marica să ascundă un posibil conflict cu Ilie Năstase.

 

Mai mult Ciprian Marica i-a făcut o statuie fostului mare tenismen. „România nu acordă niciun respect campionilor! Nadia Comăneci nu are statuie, dar o are în America. Avem o statuie, dar nu e a noastră, e a lui Charles de Gaulle. Eu încerc de nu știu câte luni să mă apropii de primarul Capitalei, să am și eu. Mi-a făcut Ciprian Marica o statuie, care îmi este naș”, a declarat Ilie Năstase în 2020.

„I-am închiriat terenurile de fotbal de la Voința lui Ciprian Marica, care vrea să facă academie de fotbal acolo. Fostul teren de iarbă îl va face cu suprafață sintetică, iar cel de zgură va fi recondiționat. L-am luat pe domnul Marica să facă fotbal și gradiniță, o facem împreună. Vrem să facem și o gradiniță sportivă olimpică, pentru că am văzut că Guvernul are niște proiecte”, dezvăluia Ilie Năstase la începutul anului trecut.

Terenurile pe care Ciprian Marica ar încerca, de fapt, să pună mâna, prin excluderea din fundație a lui Ilie Năstase, au fost atribuite fostului mare campion prin două decizii de Guvern. Acestea au fost semnate de către foștii prim-miniștri Radu Vasile și, ulterior, Călin Popescu Tăriceanu. Pe piața imobiliară aceste terenuri ar valora aproximativ 50.000.000 de euro.

Inițial, Ilie Năstase intenționa să se asocieze acolo cu un fond de investiții și să creeze o academie de tenis și o sală de sport modernă.

 

Contactat de ProSport, Ilie Năstase s-a declarat șocat de „manevra” lui Marica și îl amenință pe acesta cu plângeri penale: „Nu-mi vine să cred ce mi-a făcut Ciprian Marica! Mi-a luat baza Voința, m-a scos din fundație! M-a anunțat acum avocatul!”

„Am și probleme cu inima, am bypass, nu mă simt prea bine… L-a băgat pe taică-său în Fundația mea, imediat ce m-a scos pe mine! Și pe unchiul lui l-a introdus, nu-mi vine să cred. Nu am ce să discut cu el, o să discute avocatul. Stau cu soția mea și nu ne vine să credem ce se întâmplă” a mărturisit Ilie Năstase în exclusivitate pentru ProSport.

De altfel, fostul tenismen a vrut să lămurească toate lucrurile: „El (n.red. – Ciprian Marica) nu are cum să fie nașul meu pentru că el nu e căsătorit! Incredibilă lovitură. O să mă duc la poliție, la procuratură, unde va fi nevoie. Eu am vrut să fac lucruri bune și acum am fost izgonit. M-a pus să semnezi niște procuri, niște acte și m-a păcălit”.

 

Please follow and like us:

Leave a Comment