România la ordin ! Președintele ANPC demis în urma controalelor la lanțurile de magazine străine

După controlul marilor magazine precum Carrefour, Mega Image, Lidl, Ikea, pe care le-a sancționat cu zeci de mii de lei amenzi și a propus închiderea lor pentru 6 luni, șeful de la ANPC, Claudiu Daniel Dolot, a fost demis joi seară din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Decizia a fost luată de premierul interimar, Florin Cîţu, și publicată în Monitorul Oficial.

În ultima vreme, ANPC a făcut zeci de controale în București și în țară și a propus închiderea mai multor hipermarketuri și supermarketuri în urma numeroaselor nereguli găsite și a mizeriei de nedescris din zona cu mâncare. Ultimul control făcut de ANPC sub coordonarea lui Claudiu Dolot a fost la complexul Dragonul Roșu din București, unde inspectorii au găsit produse posibil periculoase sau contrafăcute, precum şi jucării periculoase. Aici au dat amenzi de aproape 200.000 de lei comercianților controlați.

În ultimele zile ale mandatului său a înființat “Comandamentul Special Black Friday” prin intermediul căruia a supraveghiat permanent ofertele cu promoţii din această perioadă, indiferent de domeniul de activitate.

De altfel, sub conducerea acestuia, instituția a aplicat amenzi pentru zeci de retaileri, bănci și a derulat controale consistente pe litoral, în sezonul estival.

 

După șeful de la Garda de Mediu, Octavian Berceanu, Claudiu Dolot este a doua persoană destituită fără niciun motiv și de pe o zi pe alta.

Acesta a fost fost numit în funcţia de preşedinte al ANPC la finele lunii februarie 2021.

Începând cu data de 18 noiembrie, atribuţiile de preşedinte al ANPC au fost preluate de Mihai Culeafă, vicepreşedinte al Autorităţii, până la numirea unui nou preşedinte, în condiţiile legii.

Demiterea lui Claudiu Dolot are loc în urma vizitei intempestive a comisarului european Thierry Breton, responsabil cu probleme de piață internă și fost șef de multinațională. Acesta a fost primit de președintele Klaus Johannis cu care a avut o discuție privitoare, chipurile, la campania de vaccinare, încheiată cu înlăturarea lui Dolot și a președintelui Agenției Naționale Sanitar Veterinare, Robert Chioveanu.

 

 

Please follow and like us:

COMMENTS

Leave a Comment