„Investițiile” americane continuă! 2000 de soldați trimiși la baza de la Kogălniceanu să ne apere de nu se știe încă cine

 

Forțele Terestre ale SUA trimit în România până la 2000 de militari însoțiți de elicoptere de luptă. Elicopterele tip Apache și Black Hawk vor avea baza pe aerodromul Mihail Kogălniceanu.

O întreagă brigadă a Forțelor Terestre americane sosește pe Flancul Estic al NATO. Este vorba de Brigada 1 Aviație (1st Air Cavalry Brigade) cu baza la Fort Hood, statul Texas. Spre deosebire de Forțele Terestre ale României, cele ale Statelor Unite au în structură și elicoptere. Brigada 1 trimite în Europa circa 2000 de militari, însoțiți de elicoptere Apache și Black Hawk.

Acțiunea face parte din Operațiunea Atlantic Resolve, pe care Statele Unite o desfășoară în Europa.

Forțele Terestre ale SUA (US Army) au anunțat că populația din Grecia și din România trebuie să se aștepte la creșterea numărului de zboruri ale elicopterelor americane în țările lor, fără a intra în panică din acest motiv. Potrivit acestui anunț, în perioada 1 – 11 decembrie 2021, elicoptere militare americane, deja sosite la bordul navelor în portul Alexandroupolis din Grecia, vor zbura către bazele aeriene din Stefanovikio (Grecia) și Mihail Kogălniceanu (România).

La Mihail Kogălniceanu (județul Constanța) sunt două baze militare în care staționează cele mai multe trupe americane din România. Efectivul lor totaliza circa o mie de oameni dar va crește în următoarea perioadă.

Please follow and like us:

Leave a Comment