Un deputat PSD de Constanța, membru în grupul parlamentar de prietenie cu Austria

Începând din sesiunea parlamentară 1996-2000, la nivelul Parlamentului României s-a constituit și un grup de prietenie cu Republica Austria format din 20 de deputați și senatori de la toate partidele parlamentare. Scopul acestui grup a fost existența unei mai bune colaborări între cele două state la nivel parlamentar, dar și pentru a crea o punte directă de legătură între România și Austria.

În actuala legislatură, Grupul de prietenie cu Republica Austria are 20 de membri, iar președinte este UDMR-istul Miklos Zoltan. Printre membri se află și deputatul Marius Horia Țuțuianu, vicepreședinte PSD Constanța și fost președinte al Consiliului Județean Constanța.

Horia Țuțuianu este și vicepreședinte al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci. Să menționăm că austriecii sunt puternic implicați în sectorul bancar, BCR, Raiffeisen și Unicredit Țiriac, bancă la care acționar principal este Unicredit Bank Austria, având active de peste 27 mld euro în România.

În ciuda poziției partidului din care face parte, deputatul constănțean nu s-a retras și nici nu intenționează să o facă, din grupul de prietenie cu țara care ne-a refuzat accesul în spațiul Schengen.

Please follow and like us:

COMMENTS