Teodor Niță, procurorul cu care a vorbit mama lui Vlad Pascu pentru a mușamaliza cazul

Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, apare pe interceptările DIICOT în timp ce își liniștește fiul că a vorbit cu un procuror din Constanța să-l scape, sfătuindu-l totodată să facă denunțuri împotriva tinerilor alături de care a participat la petrecerea cu droguri de la Vama Veche, înainte de producerea accidentului.

PASCU MIRUNA: Vezi, că s-ar putea să-i cheme pe toți copiii ăia cu care tu ai fost în Vamă. Și despre care al căror nume, eu habar n-am.

VLAD:  Da. Ăia, n-au ce să spună nimica.

PASCU MIRUNA:  Da. Nu știu. Mai vedem ce spunem noi despre ei. Dacă ne ajută. Că, îți repet. Să știi, că lucrurile nu pot rămâne la nivelul la care tu crezi că poți să duci tu chestia asta în spinare. Că ceilalți, stai că au fost drăguți. Nu mai există soluția asta.

VLAD: Dar, nici n-am luat în calcul.

PASCU MIRUNA: Asta-ți spun. Deci, trebuie să… Ne pare foarte rău. Asta e situația. Deci, fiecare trage pentru el, mama. Asta e ceea ce trebuie să facem.

VLAD: Mda.”,  se arată în referatul de arestare transmis de procurorii DIICOT la instanţă.

Miruna și Vlad Pascu sunt, în prezent, în arest preventiv: ea – la București, el – la Constanța. De asemenea, alte trei persoane au fost arestate pentru 30 de zile în dosarul lui Vlad Pascu. Trei tineri sunt acuzați că alimentau cu droguri grupul de prieteni ai șoferului teribilist.

În urma audierilor, Vlad Pascu a recunoscut că îi cunoaște pe cei trei. Acesta a precizat procurorilor de unde lua drogurile și ce fel de substanțe consumau.

După ce a părăsit sediul Poliției Vama Veche, în noaptea fatidică de 19 august 2023, Vlad Pascu a participat la o petrecere alături de nouă copii de persoane influente din județul Constanța, care ocupă posturi și funcții publice importante – din domeniul politic și social.

Operațiunea Albirea

Miruna Pascu a încercat să convingă martorii din dosar să dea declarații în favoarea lui Vlad. Iubita lui Vlad Pascu, Rebecca Lăzărescu, și ea consumatoare de droguri, a denunțat-o la DIICOT pe Miruna Pascu, care a amenințat-o să aibă grijă ce declară.

Mama spera să tărăgăneze cât de mult procesul, ca „puiul“ ei să aibă condiții cât mai bune de detenție, în arest preventiv care poate dura maximum 180 zile, dacă nu apar temeiuri noi de prelungire. Ea îl plânge, de asemenea, că el e silit să trăiască într-o cameră de 10 metri pătrați, cât este celula din arest.

Pe 11 septembrie 2023, de ziua sa, Vlad a vorbit la telefon de dimineață, cu mama lui. Miruna Pascu a mărturisit fiului că a fost felicitată chiar de una dintre cunoștințele tinerilor studenți uciși la 2 Mai, Roberta Dragomir și Sebastian Olariu. „Deci, săracul, vreau să-ți spun, a și plâns. Dacă ți-arăt, mi-a trimis <La mulți ani> de ziua ta și a zis că îi pare așa de rău că ai ajuns în situația asta. A înțeles situația care e și că e păcat și de copiii ăia, dar e păcat și de tine și că trebuie să spun adevărul, cum a fost, Vlad, cu tine, cu toate lucrurile“, îl deplânge Miruna pe fiul ei.

Ea consideră că Vlad Pascu nu este direct vinovat de accidentul mortal de la 2 Mai, produs cu un Mercedes Benz de colecție (ca al lui Bobby din Dallas, spun cunoscătorii), în timp ce era drogat cu un cocktail-bombă de șase stupefiante puternice.

Ăsta este un accident care, nu știu, te-a pus pe tine în fața unui fapt împlinit cumva. Că nu te putea opri nimeni din cursa asta dementă pe care o aveai, înțelegi? Dar altfel nu ai ce căuta acolo. Ți-am zis, e un accident, o iei ca atare. Nu trebuie s-o iei nici… Se întâmplă lucruri, mda, asta e“, îi spune Miruna Pascu fiului ei.

Miruna Pascu dorea să își scoată fiul din arest în baza unui dosar medical. Ea voia să îl aducă la închisoarea din Rahova, într-un centru de dezintoxicare. „Vreau să-ți fac dosar medical, să te trimită la Rahova. După aia încet, încet…“, îi dă speranțe femeia promițându-i că-i rezolvă situația și-l scoate basma curată.

Ea făcea planuri pentru ca fiul său să primească arestul la domiciliu. Mama voia să închirieze o casă cu curte, în timp ce Vlad voia să se întoarcă la vila din București, de pe strada Tipografilor, unde el avea „lucrurile ordonate“. „Legătura ta cu taică-tu și cu casa aia trebuie să fie minimă, ca să ai niște șanse în viitor să mai reducem ceva din mizeria care e pe pereți“, îi spunea Miruna Pascu lui Vlad.

Operațiunea „Basma curată“

Miruna Pascu l-a asigurat pe fiul său că că se lucrează pe bani grei pentru a-l scoate basma curată. „Crede-mă că sunt mulți oameni care fac niște eforturi supraomenești ca să scoată ceva din c…l ăsta. Și nu le fac gratis. Înțelegi? Niște pretenții de nu-ți mai povestesc, dar încerc orice să fac“, mărturisea Miruna Pascu.

Printre cei care ar putea-o ajuta pe femeie să-l scape pe fiu s-ar număra inclusiv un procuror de la Constanța, căruia anchetatorii nu-i dezvăluie numele decât parțial. „Eu am vorbit, a zis unul că a găsit o…, să vedem, la procurorul Niț… (neinteligibil). O să vedem, poate am vreun răspuns“, îi spune Mirunei Pascu cineva de încredere, pe nume „Adrian“.

Mama lui Vlad Pascu a pornit deja o campanie de albire a fiului, ajutându-se inclusiv de materiale plătite în presă. „O să lucrez și la chestia aia cu spălarea imaginii tale, de aia mă și duc la Mircea, la ăștia, la ăștia, încep să strâng hârtii, că o să plătesc undeva un articol, cum au fost și celelalte plătite, și după care o să fie încet, încet preluate despre altă persoană care este Vlad, nu cel pe care l-au descris ăștia și care în ultimii ani din păcate a alunecat într-o direcție proastă“, a fost surprinsă spunând Miruna Pascu, în interceptări.

Procurorul Teodor Niță este o persoană exttrem de controversată în sistemul juridic constănțean. Nici el nu știe cu ce se mai ocupă în momentul de față, de-a lungul timpului fiind ba judecător, ba avocat, ba procuror de mediu, în funcție de interesele persoanelor pe care le servea.

În 2022, împreună cu prim-procurorul Gigi Ștefan, a încercat să compromită probele în dosarul lui Lucian Duță, fost președinte al CNAS, condamnat la 6 ani de închisoare pentru luare de mită. Acuzat fiind de favorizarea infractorului, Nită a înaintat către CSM o cerere pentru apărarea reputației profesionale, cerere respinsă pe data de 25.04.2023.

 

 

Please follow and like us:

COMMENTS

Leave a Comment