O mini-stațiune va răsări în Eforie Sud. Hoteluri de 16 etaje și investiții de zeci de milioane de euro

Proprietarul Jidvei, Claudiu Necșulescu a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța memoriul tehnic pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal ce vizează „Faleza Eforie Sud – zona Capul Turcului”, pentru amenajarea unui centru wellness, termal, balneo-terapeutic, business, comercial și hotel în județul Constanța. Investiția va fi realizată exclusiv din fonduri proprii, fără implicarea autorității publice locale.

Terenul ce a generat P.U.Z este taluzul cuprins între digul Golful Lebedelor și Capul Turcului,  are o suprafață totală de 54.984,20 mp și  aparține societatății Promotion SRL, deținută de Claudiu Necșulescu. Zona studiată în cadrul documentației de tip PUZ însumează o suprafață de 240.000mp.

Inițiatorul propune construirea unui ansamblu cu funcțiunea principală de centru de sănătate termal și balneo-terapeutic, funcțiuni completate de dezvoltare a unui centru de afaceri, construcții de cazare turistică: hoteluri, spații comerciale și de relaxare, spații verzi.

Funcțiunile propuse vizează – unități de cazare turistică, sedii și birouri, spații comerciale si de alimentație publică, spații wellness și SPA (termal și balneo-terapeutic);

Regimul de înălțime propus prevede ca întregul ansamblu să se desfășoare pe toată suprafața falezei ce se încadrează în limita de proprietate – urmărind linia țărmului, cu spații publice încastrate în mal și dominante pe plan vertical, cu funcțiunile anterior menționate, volume diferențiate pe înalțime pe terenul terasat al zonei din care face parte.

Primăria orașului Eforie a fost de acord cu elaborarea Planului Urbanistic Zonal propus, emitând astfel Avizul de oportunitate nr. 25259/19.11.2020 indicând câteva condiții de respectat, condiții ce au fost luate în calcul și integrate în cuprinsul Planului Urbanistic Zonal.

Proiectul resortului datează încă din anul 2007, când criza care se profila a determinat ca investiția care se ridica la acea dată la 40 milioane de euro să nu mai poată fi făcută.

Please follow and like us:

COMMENTS

Leave a Comment