Bătrânii intoxicați cu o soluţie pentru igienizare sunt cazați la Casa Finția din Eforie Sud

La data de 20 octombrie a.c., în jurul orei 22.40, polițiștii din cadrul Poliției orașului Eforie au fost sesizați cu privire la faptul că 45 de bătrâni aflați într-un cămin de bătrâni din Eforie Sud au fost expuși unei substanțe toxice pentru îndepărtarea acarienilor.

Dintre aceștia, 6 au prezentat simptome grave de intoxicație și au fost transportați de urgență la spital pentru a primi îngrijiri medicale specializate.

 

Celelalte persoane au primit îngrijiri medicale în curtea instituției și fost ajutate să se întoarcă în camerele lor de către personalul de intervenție și echipajele din centrul de îngrijire.

Echipe specializate în gestionarea situațiilor de risc chimic și biologic (CBRN) au fost desfășurate pentru a evalua situația și a identifica eventuale substanțe periculoase.

„A fost evacuată întreaga clădire. Echipajul CBRN a efectuat noi măsurători in urma cărora nu au fost depistate substanțe periculoase. S-a făcut aerisirea tuturor spatiilor. Avem la fata locului două autospeciale de stingere cu apă și spumă, 3 autospeciale pentru transport personal si victime multiple, 2 SMURD și 7 SAJ”, a declarat reprezentantul ISU Constanța pentru sursa citată.

Căminul pentru bătrâni din Eforie Sud, unde s-a petrecut nefericitul incident se numește “Casa Finția” și aparține Asociației Kronos, președinte fiind Maria Marinescu. În luna iulie a acestui an, comisarii CJPC Constanța au dispus încetarea temporară a activității căminului din Eforie Sud din motive de igienă.

Asociația Kronos mai deține Căminul pentru bătrâni Nikolas din satul Schitu, comuna Costinești.

Please follow and like us:

COMMENTS