Surse: PNL și PSD nu își vor face concurență la alegerile locale. La Constanța, Felix Stroe îl va susține pe Chițac

Surse citate de Antena 3 susțin că PNL este pregătit să susțină primarii PSD, precum Olguța Vasilescu, la Craiova, sau Ionuț Pucheanu, la Galați. La schimb, partidul lui Ciolacu nu va face concurență edililor liberali, precum Emil Boc – Cluj Napoca, Virgil Chițac- Constanța sau Florin Birta – Oradea.

O decizie în ceea ce privește situația din Capitală nu ar fi fost luată, mai ales pentru că PSD nu a decis pe cine să susțină. În plus, și actualul lider al PNL București, Sebastian Burduja, a susținut că ar vrea să se înscrie în competiție.

 

La Constanța, la alegerile locale din 2020, PNL a câștigat atât Primăria Constanța prin rezervistul Vergil Chițac, cât și șefia Consiliului Județean prin Mihai Lupu. Omul care a ajutat PNL să obțină ambele fotolii a fost chiar liderul PSD Constanța, Felix Stroe.

Acesta n-a mai fost de acord ca liderul CJ Constanța de la acea vreme, Horia Țuțuianu, să mai candideze pentru un nou mandat, candidând el însuși, asigurând astfel, din cauza imaginii proaste de care beneficiază și de care este conștient, victoria liberalilor.

În urma noilor informații, se configurează două posibilități: ori primarul PNL al Constanței, Vergil Chițac va fi candidatul PSD la Primăria Constanța la alegerile de anul acesta ori va candida independent, dar susținut de PSD.

 

 

Please follow and like us:

COMMENTS

Leave a Comment