RAJA Constanța ia energie electrică de la omul lui Florian Coldea

RAJA Constanța, compania controlată prin interpuși de fostul turnător și actual senator PSD, Felix Stroe, i-a oferit un contract de 99,1 milioane de lei firmei Tinmar Energy, deținută de  Augustin Oancea, omul fostului adjunct al SRI, Florian Coldea, pentru furnizare de energie electrică pentru consumatorii alimentați pe medie și joasă tensiune către RAJA Constanța.

Durata contractului este de 12 luni. Prețul ofertei, respectiv propunerea financiară, din formularul de ofertă, reprezintă valoarea totală ofertată pentru cantitatea estimată a contractului de 110.000 MWh compusă din :

–   33.250 MWh pentru punctele de consum alimentate pe joasă tensiune,

–   76.750 MWh pentru punctele de consum alimentate pe medie tensiune.

Afacerea cu RAJA Constanța reprezintă cea mai importantă afacere încheiată de Tinmar în acest an, dacă ne raportăm la valoarea contractului. Compania lui Augustin Oancea este una dintre cele mai mufate societăți la banul public din zona de furnizare de energie electrică și gaze naturale. De altfel, omul de afaceri este considerat unul din băieții deștepți de școală nouă din energie, câștigând contracte de la mai multe instituții și companii de stat, de foarte multe ori date cu dedicație, adică prin încredințare directă, fără negociere, fără publicarea prealabilă a unei invitații la o procedură concurențială. Justificarea alegerii acestei proceduri netransparente este ”achiziția de produse cotate și achiziționate pe o piață de mărfuri”.

Compania lui Oancea se află sub supravegherea Direcției Regionale Antifraudă București , fiind suspectată că a exportat profitul către o societate paravan, Lord Energy SRL, deținută de un off-shore și că a cerut și subvenții de la stat.

Pe 27 decembrie 2023, Ministerul Apărării Naționale, prin UM 02175 Constanța, a atribuit societății Tinmar Energy un contract privind furnizarea de energie electrică pentru anul 2024, în urma unei proceduri de negociere fără publicare prealabilă. Contractul, în valoare de 763 310,19 lei are ca scop furnizarea de energie electrică pentru Spitalul Militar de Urgență Constanța.

Please follow and like us:

COMMENTS

Leave a Comment