Fost ministru despre medicul Cătălin Grasa: „Jale”! Pacienții mureau așteptând cu orele

PSD vrea să pună șef peste județul Constanța pe Cătălin Grasa, fostul manager al unuia din cele mai dezastruoase spitale din țară, Spitalul Județean Constanța: „Dezastru, jale”, spunea despre acest spital Sorina Pintea, fost ministru PSD al Sănătății, după un control inopinat efectuat în 2019.

Grasa a fost managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța din mai 2016 în noiembrie 2020. În mandatul acestuia, cel puțin doi pacienți ar fi murit așteptând peste zece ore pe holurile spitalului. Acum, el a fost propus de PSD pentru a candida la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.

„Presa a scris în nenumărate rânduri despre problemele cu care se confruntă urgenţa spitalului din Constanţa, despre timpul mare de aşteptare până când ţi se pune un diagnostic, despre indiferenţa unor medici şi a unor asistente. Dacă pentru o banală entorsă eşti nevoit să stai câteva ore, pentru cazuri mai complicate aşteptarea durează peste 10 ore”, relata Adevărul, în februarie 2020.

În ianuarie 202, mai multe publicații relatau că o bucată de tavan fals a căzut peste un pacient care se afla pe o targă, la Spitalul de Urgență Constanța, iar în momentul următor din tavan au început să iasă mai multe pisici. Tavanul ar fi căzut sub greutatea animalelor.

În februarie 2017, un pacient de la acest spital a fost declarat mort din greșeală. „Cadrele medicale l-au confundat cu un alt bărbat internat în același salon. Familia au fost anunțată despre deces. Oamenii s-au pregătit pentru înmormântare, însă au constatat cu stupoare că ruda lor era în continuare, în spital, în stare gravă”, relata Libertatea.

„Tragedie trasă la indigo în Spitalul Județean Constanța. Un bărbat a murit de pneumonie după ce a așteptat ore în șir la Urgență, iar medicii i-au reproșat că «a venit degeaba».

Un bărbat de 38 de ani din Constanța a povestit o tragedie trasă la indigo cu cea a femeii care a murit după ce a așteptat 16 ore pe holul secției de Urgență din Spitalul Județean Constanța.

Femeia, de 70 de ani, este adusă de Ambulanță, introdusă pe cod verde (urgență relativ ușoară) și moare din cauza unor afecțiuni pulmonare netratate de medici în timp util.

Bărbatul, de 70 de ani, este adus tot de Ambulanță, introdus pe același cod verde, și moare tot din cauza unor afecțiuni la plămâni ignorate de medici prea mult timp.

Ambii pacienți își alertează familiile, spunându-le că se simt tot mai rău, că nu sunt băgați în seamă de nimeni și că «nu se descurcă cu medicii». Rudele le vin în ajutor și abia când ele își ies din fire, cei doi primesc atenția personalului medical.

Niciunul nu mai trăiește astăzi”, scria presa locală în februarie 2020.

„Totuşi, noi avem o asemenea populaţie şi nu putem să ne batem joc.Până la urmă, eu am dat o aprobare de structură pentru centrul din Năvodari. Discutăm de anul trecut! Primăria l-a finalizat. Este secţie exterioară. Trebuie să ne grăbim. Eu am avut o discuţie cu dânsul să grăbim lucrurile. Să facem o structură care să corespundă cu ce avem nevoie în perioada sezonului estival. Eu cred că o să ne încadrăm.

Eu i-am spus domnului preşedinte Ţuţuianu că nu ştiam cum face, dar trebuie să se încadreze în timpul pe care îl mai avem până atunci. Nu s-a gândit nimeni în atâţia ani să deschidă un centru de permanenţă în Năvodari, în Mangalia. Normal că vin turiştii la Constanţa, dacă nu au un centru de permanenţă deschis de-a lungul litoralului. Deci, eficienţă ZERO!”, spunea Pintea, la 9 aprilie 2019.

 

Please follow and like us:

COMMENTS

Leave a Comment