Lovitură pentru turism sau doar o țeapă ? Oțelărie pe malul mării, lângă Portul Constanța

După baza militară americană care a blocat practic activitatea aeroportului Mihail Kogălniceanu, limitând fluxul de turiști, o nouă investiție riscă să ducă la dispariție turismul pe litoralul românesc.

Este vorba de construcția unei fabrici de producere a oțelului, o investiție a grupului turco-ucrainian Ussuri Capital. Potrivit declarațiilor lui Roman Kurashev, managerul companiei, planurile vizează amplasarea acestei unități de producție în imediata apropiere a portului Constanța, pentru a profita de accesul facil la materii prime și de perspectivele favorabile de export.

Compania spune că a finalizat luna aceasta studiul de fezabilitate și planul de afaceri și a identificat câteva terenuri pentru care derulează procese de analiză și lucrează la structura de capital pentru acest proiect.

Ussuri Capital este o companie înființată în anul 2023, fără tradiție în industria siderurgică și cu acționari necunoscuți. Compania nu are banii necesari investiției, și, conform propriului site,  caută investitori interesați.

În ultimii ani, investițiile străine în România au fost fie baze militare fie țepe date pe bursă, ca și în recentul caz Roșia Montană.

Please follow and like us:

COMMENTS

Leave a Comment