Americanii investesc un miliard de dolari în turismul albanez. În România investesc în baze militare

Omul de afaceri  Jared Kushner, ginerele fostului președinte american, Donald Trump, care i-a fost și consilier în timp ce s-a aflat la Casa Albă, a anunțat că intenționează să investească în Albania în sectorul turismului.

Într-un interviu acordat Bloomberg, el a declarat că planurile sale de investiții includ stațiuni turistice din Sazan și Zvrnec.

Pentru realizarea acestor proiecte și încă unul la Belgrad, el a spus că va investi peste un miliard de dolari SUA.

Investițiile vor fi realizate prin intermediul companiei „Affinity Partners” cu sediul în Miami, cu sprijinul țărilor arabe. Conform planului lui Kushner, în Zvrnec vor fi construite mii de unități de cazare pentru turism, în timp ce unități de cazare de lux, marca Aman, vor fi construite pe insula Sazan, relatează presa albaneză.

Kushner a declarat că „Insula Sazan este una dintre cele mai curate și unice linii de coastă pe care le-a văzut vreodată în lume”. El a pregătit planul de investiții pentru Albania împreună cu fostul ambasador american în Germania, Richard Grenell.

Insula Sazan este situată într-o locație importantă din punct de vedere strategic, între strâmtoarea Otranto și gura Golfului Valona, ​​marcând granița dintre Marea Adriatică și Marea Ionică.

Insula Zvrnec este acoperită aproape în totalitate cu pini înalți, este o atracție turistică, unde se află mănăstirea bizantină bine conservată Sveta Bogorodica din secolul XIII-XIV.

 

Please follow and like us:

COMMENTS

Leave a Comment