Făgădău a invalidat peste 6.000 de semnături din cadrul campaniei „Fără penali în funcţii publice”. Şi el e urmărit penal

Primăria Constanţa a invalidat peste 6.000 de semnături din cele aproape 19.000 acordate în cadrul campaniei „Fără penali în funcţii publice”, printre motivele acestei decizii aflându-se faptul că numele sau codul numeric personal erau eronate ori incomplete, persoana respectivă avea domiciliul în altă localitate sau actele de identitate erau expirate.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanţa, la sfârşitul lunii august, Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanei a primit 18.990 de semnături pentru atestarea calităţii de cetăţean cu drept de vot şi a domiciliului susţinătorilor iniţiativei „Fără Penali în funcţii publice”.

Conform Legii 189/1999 privind exercitarea iniţiativei legislative de către cetăţeni, atestarea calităţii de cetăţean cu drept de vot şi a domiciliului susţinătorilor se face prin verificarea listei de susţinători.

„Astfel, în conformitate cu prevederile art. 5 din Legea nr. 189/1999 au fost atestate 12.715 persoane, restul de 6.275 de semnături fiind invalidate din următoarele motive: nume şi prenume eronate sau incomplete; adresa de domiciliu/reşedinţa incompletă sau persoane cu domiciliul în altă localitate; cod numeric personal incomplet sau eronat; seria şi numărul actelor de identitate eronate sau expirate anterior datei listei”, se arată în comunicatul Primăriei Constanţa.
De menţionat este însă faptul că Decebal Făgădău, primarul oraşului Constanţa, este urmărit penal de procurorii DNA, alături de Radu Mazăre şi funcţionari din primărie, pentru infracţiuni de corupţie.

Please follow and like us:

Leave a Comment