Primarul din Eforie îi dă afară pe ţigani din clădirea în care chiar el i-a adus

Prin intermediul unui comunicat de presă, primăria Eforie anunţă pompos că intenţionează să transforme clădirea fostului internat şcolar din Eforie Sud, actualmente plin de gunoaie şi locuit de şatre de ţigani, într-un spaţiu modern destinat activităţilor recreative şi culturale.

Proiectul se află însă abia la etapa de evaluare la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord Est, ceea ce înseamnă că nu va fi implementat în viitorul apropiat.

Ceea ce frapează însă este memorie scurtă a lui Robert Şerban, primarul localităţii, când se revoltă pe Facebook împotriva mizeriei de nedescris şi a calităţii morale precare a celor ce locuiesc în clădirea cu pricina.

În anul 2013, Primăria Eforie dădea ordin de demolare a mai multor cocioabe care adăposteau zeci de persoane la periferia staţiunii Eforie Sud. Scoşi în toiul iernii cu buldozerele din locuinţele improvizate pe un teren al administraţiei locale, tiganii au fost relocaţi de la margine, în chiar buricul oraşului, la doi paşi de primărie. Ideea salvatoare i-a aparţinut atunci viceprimarului Robert Şerban, adica acelaşi personaj care, în calitate de primar acum, înfierează nivelul de degradare la care a ajuns clădirea internatului. Gurile rele spuneau la data respectivă că acţiunea ar fi fost deliberată, cu scopul de a se aduce clădirea la stadiul de ruină pentru ca personaje din conducerea primăriei să poată cumpăra mai uşor terenul extrem de valoros în suprafaţă de 2400 mp.

Cert este că iniţiativa primăriei de a dezvolta Eforie Sud este una necesară şi benefică pentru locuitori şi turişti, cu două conditii minimale: să nu fie vreo escrocherie imobiliară şi, dacă se va face, constructorul să nu fie tot vreuna dintre firmele de partid ale lui Grigore Comănescu.

Please follow and like us:

Leave a Comment