Primăria Eforie, puşculiţa PNL

Ajuns primar prin acţiuni ale universului neînţelese de nimeni şi cu atât mai puţin de el, edilul oraşului Eforie, Robert Şerban, simte nevoia să răsplătească eforturile partidului care l-a ajutat să ajungă în această funcţie. Şi cum capacitatea sa de atragere a electoratului este limitată la câteva strâmbături şi ridicări din umeri, a mai rămas ca ultimă opţiune finanţarea partidului prin atribuirea de contracte din banii locuitorilor către firmele şefilor şi colegilor săi politici.

Dacă lucrările cu fonduri europene, câştigate de firmele socrului secretarului general al  organizaţiei judeţene PNL, Marian Cruşoveanu, constituie un subiect mai amplu asupra căruia ne vom opri într-o ediţie următoare, nici celălalte lucrări, mai mici dar destul de bănoase, nu sunt o sursă de bani mai puţin importantă.

Astfel, în anul 2019, an electoral şi preelectoral, primăria Eforie a acordat diverse lucrări de construcţii de peste 70 000 de euro unei cvasi- necunoscute societăţi din Constanţa, Improvement Construct SRL.

În iulie, 20 000 de lei s-au plătit pentru reparaţii curente pentru cine ştie ce sediu din administrarea primăriei, căci s-a omis această menţiune pe platforma electronică de achiziţii SEAP, iar două minute mai târziu alţi 70 000 de lei au zburat către aceeaşi societate pentru reparaţia faţadei la nu se ştie ce clădire. La începutul lunii noiembrie, societatea constănţeană mai primeşte alţi 200 000 de lei pentru reparaţii la acoperişul Casei de Cultură din Eforie, o suma imensă pentru 350 mp de înlocuit învelitoare.

Aceste trei lucrări sunt singurele pe anul 2019 ale firmei din Constanţa, nicio altă administraţie locală, cu excepţia Eforiei, neavând curajul unei colaborări. Lucrurile capătă contur când aflăm că acţionarii acestei societăţi sunt Radu Ionel şi Radu Rodica. Cei doi soţi sunt finii deputatului PNL, Robert Boroianu, doamna Radu fiind până în anul 2014, directorul lanţului de magazine Gepeto, compania de mezeluri deţinuta de parlamentarul liberal.

Interesant e faptul că firma înfiinţată în 2012, a avut cifra de afaceri 0 lei până în anul 2015, de abia din anul următor, odată cu accederea naşului în parlamentul României, reuşind să câştige primele contracte.

Publicaţia noastră vă va ţine la curent cu fiecare leu cheltuit de primarul habarnist din Eforie şi vă veţi mira şi dumneavoastră alături de noi cu câţi bani se udă florile de către firme numai din localităţi cu primari liberali.

Please follow and like us:

COMMENTS

  • Ce a făcut ma PSD-ul 12 ani in Eforie? Asta in 3 ani a mișcat cât n-ați reușit voi in 12… ați vândut toată eforia și când n-a mai mers ați închiriat și trotuarele…. mai aveați puțin și făceați varianta din centru pietonala…. nu ca ar fi fost nevoie da “e foame de bani băieți”
    Marsh ma și te spală PSD-istule….

  • Ce cacat de stire e asta ?

    Care e problema ?

Leave a Comment