Condamnat la 4 ani de puscarie in dosarul elicopterului prabusit in lacul Siutghiol, Nicusor Constantinescu il ataca pe Raed Arafat:” Minte. Unde sunt flotoarele ?”

„Iata ca politica functioneaza in continuare ! Astazi, 10.07.2020, Curtea de apel Constanta a mentinut pedeapsa de la fond si m-a condamnat la 4 ani cu executare in dosarul” Elicopterul „.

Ca de obicei, vinovatul de serviciu sunt eu, asta in ciuda faptului ca nimeni nu a raspuns nici macar la o intrebare dintre cele pe care le-am adresat public. Una dintre intrebari este, in continuare, urmatoarea: unde sunt flotoarele pe care elicopterul le avea cand se afla la CJC ?
Cand am plecat in SUA, la tratament, elicopterul avea flotoarele, functiona la capacitate maxima, pana la data prabusirii avand 180 de ore de zbor, actiona transfrontalier, survola teritoriul Constantei, al regiunii Dobrici si al Marii Negre.

Inainte de a pleca la tratament in SUA, am refuzat solicitarea dlui Arafat de a-i preda elicopterul. Nu am fost de acord cu aceasta cerere ilegala, dar iata ca in perioada in care am fost suspendat, Arafat a reusit ceea ce si-a propus iar urmarile le-am vazut cu totii in decembrie 2014.

In alta ordine de idei, nimic nou ! La apel nu mi-a fost acceptata nicio proba, nici macar simpla audiere a mea. Mare parte din aceasta pseudo-presa ” libera” pune titluri care lasa impresia cetateanului ca eu as fi vinovat de moartea celor patru membri ai echipajului. Arafat nu a uitat de declaratiile mele din decembrie 2014 si iata ca astazi, la aproape sase ani, se razbuna.”

 

În dosarul „Elicopterul”, Nicușor Constantinescu a fost acuzat de abuz în serviciu după ce ar fi atribuit unei societăți comerciale, ilegal, elicopterul pe care CJ Constanța îl achiziționase, cu 5 milioane de euro, printr-un proiect european transfrontalier. „În data de 1 iulie 2013, Nicușor Constantinescu a pus la dispoziția persoanei juridice elicopterul, deși firma respectivă nu a fost parte semnatară a Acordului de parteneriat în baza căruia a fost obținută finanțarea nerambursabilă și a fost achiziționat elicopterul”, au spus atunci procurorii DNA Constanța.

În ianuarie 2015, la Tribunalul Constanța, Nicușor Constantinescu declarat că i se face o mare nedreptate. „Procurorii ar fi trebuit să se preocupe de ce a fost mutat acest elicopter de la CJC la DSU, de ce s-au făcut modificări. Asta se numeşte deturnare de fonduri. În loc să ancheteze deturnarea de fonduri la Raed Arafat, mă anchetează pe mine, cum l-am achiziţionat. Şi uite, cât a fost la Tuzla, până pe 16 noiembrie, nu s-a întâmplat niciun accident. Acum, de o lună, brusc, au murit patru oameni” a comentat Nicuşor Constantinescu, făcând referire la tragedia de la Mamaia, din 15 decembrie 2014, când patru angajați SMURD s-au prăbușit cu elicopterul în lacul Siutghiol.

Fostul președinte al CJ Constanța este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă unde ispășește o condamnare la 7 ani și patru luni în urma comasării a două sentințe din dosarul Centrul militar Zonal și dosarul Retrocedărilor, în acesta din urmă fiind condamnat împreună cu Radu Mazăre.

Please follow and like us:

COMMENTS

Leave a Comment