A inceput a doua faza a proiectului de stopare a eroziunii costiere. Plaja de la Eforie Sud se va lărgi de abia de anul viitor

 

Bogdan Bola, directorul Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea Litoral, a scris, sambata, pe Facebook, ca a inceput a doua faza a proiectului de stopare a eroziunii costiere, „prin care Romania va castiga sute de hectare noi de teritoriu”. Astfel, latimea plajelor de pe litoral ar trebui sa creasca in 2021 cu 60 – 100 de metri.

„Asa arata inceputul fazei a doua a proiectului de stopare a eroziunii costiere, prin care Romania va castiga sute de hectare noi de teritoriu – peste 2 km de conducta, aliniata pe plaja din Navodari, asteptand sa fie sudata. Montarea acesteia a intrat deja in linie dreapta, urmand ca in curand sa o punem in functiune.

Prin ea, mii si mii de tone de nisip vor fi aduse din largul Marii Negre si << aruncate >> pe plajele existente, latimea acestora urmand sa creasca anul viitor cu inca 60 – 100 de metri. Iar acesta este doar inceputul acestei faze din proiectul #ABADL-ului, la care oamenii de aici muncesc cu profesionalism de ani de zile”, arata mesajul directorului Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea Litoral.

Din pacate pentru locuitori si turistii care vin in Eforie Sud si Costinesti, lucrarile de largire a plajelor din cele doua statiuni vor incepe din toamna anului viitor.

In urma aplicarii programului de nisipare a Zonei de Coasta Turistica, finantat din fonduri europene, suprafata plajelor Romaniei va fi dublata, a declarat luna trecuta ministrul Mediului, Costel Alexe.

„Peste 840 de milioane de euro, care sunt investite in aceasta a doua etapa a proiectului, prin care, pe o lungime de 30 de kilometri, vom reusi nu doar sa combatem eroziunea costiera – fapt care ar fi dus ca in urmatorii 10-20 de ani Romania, pe anumite portiuni, sa nu mai fi avut plaje – reusim prin acest proiect sa dam o sansa biodiversitatii, astfel incat au fost prinse masuri pentru prima oara.

Vorbim de refacerea ecosistemelor marine si de conservare a biodiversitatii si, poate, cel mai important, pentru intreaga societate romaneasca si este vestea buna, prin acest proiect, suprafata plajelor Romaniei va fi dublata”, a declarat ministrul mediului.

Please follow and like us:

COMMENTS