Șefa de organizație PSD, numită în conducerea Șantierului Naval 2 Mai : „Eu nu ştiu ce înseamnă activitatea şantierului naval”

Sistemul de numiri politice în zona economică este dezvăluit de o mărturie a Marinelei Voivozeanu. Lidera femeilor social-democrate din județul Călărași spune că sistemul funcționează astfel: „Au fost trimise CV-uri la București”, ca să aplice pentru o promovare și s-a trezit numită la un șantier naval. „Nu m-a întrebat nimeni. Probabil nu mă duc”.

Voivozeanu este proaspăt inginer agricol, cu facultatea făcută la fără- frecvență și terminată acum un an  și, de câteva luni, ocupă funcția de manager la Biblioteca județeană din Călărași. Ea este și președintă a organizației locale de femei PSD, iar de marți, 4 aprilie, ar trebui să se prezinte la noul loc de muncă pentru care a fost desemnată de Ministerul Economiei – administrator al Șantierului Naval 2 Mai – Mangalia. „N-am ştiut nimic. Nici nu m-a întrebat cineva. Numirea era deja făcută când am aflat. Eu nu ştiu ce înseamnă activitatea şantierului naval şi de asta am spus că este posibil nici să nu dau curs acestei propuneri”, declară Marinela Voivozeanu.

Cum a ajuns să fie desemnată în conducerea unei societăți comerciale de o asemenea anvergură, peste 1.300 de angajați specializați în construcția de nave de mare tonaj, fără niciun fel de experiență în domeniu?

Lidera organizației județene de femei PSD Călărași recunoaște că nu știe. Spune că liderul filialei a mers la București cu niște CV-uri „pentru a ne promova”, apoi a aflat de la cineva că s-a publicat ordinul de numire.

Și nu mică i-a fost supriza, spune Marinela Voivozeanu.  „Apăruse acel ordin de ministru N-am ştiut. Mă gândeam că poate e ceva pe educaţie, pe cultură. Eu sunt şi directoarea bibliotecii de la Călăraşi şi facem acţiuni frumoase şi cu copiii.  N-am ştiut nimic! N-am vrut eu să ajung la Şantierul Naval. Departe de mine lucrul ăsta!”

 

Pe site-ul Șantierului Naval 2 Mai-Mangalia a fost deja publicat CV-ul Marinelei Voivozeanu, care , la 24 martie, a fost desemnată administrator provizoriu, în urma şedinţei Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Şantierului Naval 2 Mai SA.

Are 46 de ani, a lucrat o perioadă într-un salon de masaj iar apoi ziarist în presa din Călărași. În 2014 devine secretar la organizația județeană PSD Călărași. Din 2015, face în paralel Facultatea de Management și Inginerie Agricultură. Obține diploma de inginer în 2022. Începând cu 2017 a activat în cadrul Consiliului Județean Călărași. Între 2021 și 2022 a fost directorul de cabinet al președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuţă, care este și liderul organizației locale a PSD. La finalul anului trecut a devenit manager la Biblioteca Județeană Călărași, funcție pe care o deține și în prezent.

Please follow and like us:

COMMENTS