Șocant! Mihai Lupu, bețivanul-șef de la Consiliul Județean Constanța, lovește și jignește un polițist

Imagini cu președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, au devenit virale pe internet. În stare avansată de ebrietate, el poate fi văzut cum jignește, amenință și agresează un polițist local.

Mihai Lupu este la bază lăcătuș mecanic. După 1989, a devenit economist după ce a urmat o facultate și și-a obținut ( cumpărat) doctoratul la Universitatea din Chișinău.

Imaginile în prezintă pe Mihai Lupu, în data de 17 noiembrie 2021, la ora 4 dimineața, venind spre casă într-o stare avansată de beție, însoțit de un șofer de ocazie.

Acesta locuiește într-o vilă cu vedere la mare, în zona veche a Constanței unde accesul era atunci restricționat cu bariere, fiind permis accesul doar pentru rezidenți, pe baza unui permis, conform unei hotărâri a Consiliului Local din 15 noiembrie 2021. Bariera era instalată lângă Lupoaică iar accesul era supravegheat de un angajat al firmei de pază și de polițistul local Andrei Rădulescu.

În noaptea respectivă, șoferul politicianului l-a abordat politicos pe polițist ”Vreau doar să-l duc acasă și plec, nu stau…”. Însă din mașină, consilierul a început să strige la omul legii ”Ia vino încoace bă! Ia vino încoace!”. Dar polițistul local nu a cedat la țipete, așa că Mihai Lupu l-a întrebat pe același ton ridicat ”Cum te cheamă pe tine?” Bărbatul nu s-a lăsat intimidat, iar consilierul i-a cerut șoferului să blocheze bariera și a început să dea telefoane.

Între timp a apărut o tânără care avea permis și nu reușea să treacă dar pe care Lupu a acuzat-o că ea l-ar fi blocat din spate. Femeia l-a rugat să îi facă loc iar șoferul a mutat, în cele din urmă, mașina din fața barierei.

Dar președintele Consiliului Local nu s-a oprit aici. L-a sunat pe edilul Constanței, Vergil Chițac, la 4 dimineața, și i-a cerut să discute cu polițistul. Pentru că acesta din urmă a refuzat, Lupu a început să-l jignească ”Prostule, idiotule, cretinule. Ești cel mai prost om pe care l-am văzut în viața mea”, și să-l amenințe ”de mâine nu vei mai fi acolo”, ”săptămâna viitoare nu vei mai fi nimic, idiotule”.

Dar nervii politicianului s-au amplificat, așa că a început să-l lovească pe polițist. A intervenit însă șoferul mașinii care a reușit să-i despartă. Polițistul local a cerut apoi prin stație ajutorul colegilor, moment în care Mihai Lupu a decis să ajungă pe jos la locuința sa, aflată la 5 minute distanță de locul incidentului.

Deși consilierul este vinovat de comiterea mai multor infracțiuni, respectiv trafic de influență, amenințare, perturbarea liniștii și ordinii publice și ultraj, organele competente nu au deschis dosar penal în acest caz. Și primarul Vergil Chițac a știut ce s-a întâmplat în noaptea respectivă dar nu a considerat că trebuie să ia măsuri. Mihai Lupu nu și-a dat demisia, iar PNL Constanța nu i-a retras sprijinul politic. Nici partenerul de coaliție PSD nu a condamnat atitudinea acestuia.

 

Please follow and like us:

COMMENTS

Leave a Comment