Premierul Ciucă îi cere demisia lui Ionuț Mișa pe motiv de incompetență

 

Primul Ministru Nicolae Ciucă le-a cerut demisia șefilor de la ANAF, Vamă și Mari Contribuabili din cauza găurii de la buget. Primul care s-a conformat a fost președintele ANAF, Lucian Heiuș  care a prezentat și un tabel cu nerealizările instituției legate de colectare, evidențiind astfel și activitatea direcției conduse de Ionuț Mișa, fost președinte al instituției pe vremea lui Eugen Orlando Teodorovici.

În materialul remis presei luni seară, Lucian Heiuș a arătat că în primele 5 luni din acest an diferența dintre sumele care trebuiau colectate și cele încasate efectiv este de aproape 9 miliarde de lei, din care cea mai mare parte (aproape 8,5 miliarde de lei) provine de la Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili.

​​Fostul ministru al finanțelor în Guvernarea PSD – Ionuț Mișa, care a fost și președinte al ANAF, a fost numit spre finalul lui 2019 șef la Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili.

Potrivit tabelului publicat luni seară de Lucian Heiuș, Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili ar fi trebuit să colecteze în primele 5 luni suma de 78,24 de miliarde de lei, dar a reușit să încaseze doar 69,75 miliarde de lei, rezultând un deficit de colectare de 8,495 miliarde de lei.

Cert este că Lucian Heiuș a punctat luni seară faptul că în luna aprilie 2023 a trimis 780 de notificări către persoane fizice care nu-și pot justifica veniturile.

 

Please follow and like us:

COMMENTS