Securiștii între ei ! Gabriel Comănescu, de la GSP, și-a țepuit până și propriul fin

Radu Petre Petrescu – finul lui Comănescu și fost ofițer de comunicare în Grup Servicii Petroliere își dă în judecată șeful după 17 ani de conviețuire  pentru salariile neîncasate de mai bine de doi ani.

Dosarul a fost deschis la Tribunalul Constanța, pe 24 martie 2023, la secția a II-a civilă.

Radu Petrescu a lucrat timp de 17 ani în GSP, din 2005 până în 2022 și a fost considerat de mulți mâna dreaptă a proprietarului firmei, omul de afaceri Gabriel Valentin Comănescu.

Grup Servicii Petroliere a fost înființat de Gabriel Comănescu în 2003, obiectul de activitatea fiind servicii în zona forajului pe mare (offshore).

Radu Petre Petrescu este fost asociat in Digitix si Amicom, o societate comercială cu conexiuni în sfera SRI, PSD și a omului de afaceri  Gabriel Comănescu, binecunoscut în județul Constanța.

Firma Amicom Consulting & Strategy (Radu Mihai Florin 40%, Radu Iulia 20%, Rogobete Costena-Cristina 40%) deține 95% din Amicom Revoluțion SRL, firma care a încasat 16.000 de euro în două luni pentru a scrie niște comunicate fictive de presă  sau să facă informare și publicitate integrată pentru Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța.

Tot Amicom este compania mamă pentru altă firmă de comunicare – Digitix Media SRL, care a fost înființată de Radu Petrescu.

Digitix Media este deținută în cote egale de Amicom și de firma Maahs Digital SRL. Maahs Digital este deținută în cote egale de Horațiu Iancu (fiul lui Iulian Iancu PSD) și de Mihai-Ionuț Pop care la 24 de ani a înființat o firmă alături de Gabriel Comănescu (UGM Energy Trading). Celor doi li s-a alăturat Ristea Priboi, fost ofițer SIE.

Digitix a avut sediul în aceeași clădire cu Just News Media SRL, fosta firma a lui Ovidiu Marincea, actualul purtător de cuvânt al SRI și consilier pe comunicare al directorului SRI.

GSP are datorii și către statul român. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spunea în noiembrie 2022, că firma cu cele mai mari datorii față de Portul Constanța este Grup servicii Petroliere. Grindeanu a declarat că GSP are datorii de 8 milioane de lei la utilități, din totalul de 9 milioane. GSP mai are o datorie de 20 de milioane lei pentru chirii, la care se adaugă și penalități.

 

Please follow and like us:

COMMENTS

Leave a Comment