Fostul portar al echipei de fotbal Săgeata Năvodari, Claudiu Băican, a ajuns la închisoare pentru fals de monedă

 

Claudiu Băican (32 de ani), a apărat poarta echipei Săgeata Năvodari, în sezonul 2013-2014, când formația dobrogeană a jucat pe prima scenă a fotbalului românesc. El a ajuns acum după gratii, pentru punerea în circulație de bancnote false.

Fotbalistul a fost descoperit de CFR Cluj, după care a evoluat la mai multe cluburi, inclusiv în ligile inferioare din Italia. La 24 de ani, ajungea la prim-divizionara Săgeata Năvodari, cu care retrograda la finalul stagiunii. După fotbal, Claudiu Băican s-a apucat de box, apoi a intrat în ringul de MMA, pentru ca mai târziu să se apuce de Jiu-Jitsu brazilian.

Anul trecut, a devenit chiar campion european la categoria +100 kilograme! În aceeași perioadă, Băican a pășit și în afara legii. Sportivul a fost prins că a pus în circulație bancnote false în valoare de 8.000 de euro. El a păcălit mai multe persoane cumpărând telefoane de pe un site de anunțuri.

A fost identificat de autorități și inculpat pentru infracțiunea de punere în circulaţie de valori falsificate sau dobândirea de instrumente de plată fără numerar falsificate în formă continuată. A fost condamnat cu suspendare, dar a făcut apel și sentința i-a fost comutată în închisoare cu executare, fiind condamnat la 3 ani și 6 luni!

Claudiu Băican s-a predat, iar de la 1 iunie 2023 este încarcerat la Penitenciarul Oradea. Avocatul fostului portar a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.

Please follow and like us:

COMMENTS