Clanurile interlope apropiate de primarul din Voluntari, afaceri cu azile de bătrâni

În plin scandal legat de „azilele groazei” din Voluntari, patronate de Ștefan Godei, există alte două azile controlate de unul dintre cei mai temuți interlopi ilfoveni. Traian Simion, zis Udi, are în grijă aproape 100 de bătrâni neajutorați. Numele acestuia apare în dosare grele, alături de cele mai importante grupări criminale din România și se afișează, pe rețelele de socializare, cu figuri cunoscute ale lumii interlope din București și Ilfov.

Ancheta DIICOT și dezvăluirile despre bătrânii torturați în mai multe azile private din Voluntari și Afumați au îngrozit opinia publică. Deși familiile plăteau, lunar, peste 4.000 de lei pentru îngrijirea bieților oameni, reprezentanții căminelor îi băteau, îi înfometau și îi obligau să muncească. Complet dezumanizați, unii ajunseseră chiar să iasă la poartă, dezbrăcați, pentru a cerși de mâncare de la trecători.

Procurorii DIICOT au stabilit că două dintre aceste azile, Sfântul Gabriel cel Viteaz și Armonia, erau patronate de Ștefan Godei, omul de încredere al Gabrielei Firea și rudă îndepărtată a soțului ei, Florentin Pandele, primarul din Voluntari.

Surse judiciare au declarat că, cel puțin la Voluntari, afacerile cu bătrâni ar fi fost acaparate de o parte a lumii interlope. Un exemplu în acest sens este Traian Simion, zis Udi, care, spun anchetatorii, ar fi în spatele azilului Sfânta Ecaterina, din Afumați, în timp ce fiii săi ar controla Casa Dany&Ionuț – Bătrâni fericiți.

Udi, capul familiei, s-ar afla, spun sursele citate, în bune relații cu Ștefan Godei, alături de care s-ar fi implicat în campania electorală pentru alegerile locale, când l-ar fi susținut pe Florentin Pandele pentru funcția de primar.

Cunoscut în lumea interlopă din postura de cămătar, Udi a fost ridicat în toamna lui 2013 de polițiști, într-un  dosar coordonat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Dosarul viza pricipalele grupări criminale din București și Ilfov, specializate în infracțiuni de șantaj și cămătărie. Alături de acesta au fost ridicați cu mascații Constantin Răducanu, zis „Costel al lui Caran”, Gheorghe Stan, zis „Bulgaru”, Nicolae Duduianu, zis „Caleea”, Emil Răducanu, zis „Emil al lui Caran”, Nicolae Constantin, zis „Aramis”, Valentin Duduianu, zis „Beadim”, Daniel Duduianu, zis „Edison”, Marius Gheorghe, zis „Marius al lui Rinu”, Aurel Răducanu, zis „Aurel al lui Caran”, Sofian Văduva, alias „Denom”, Elena Constantin, zisa „Vipera”, dar și Traian Simion, cunoscut în cartierul Colentina sub numele de Udi.

În dosarul respectiv a apărut inclusiv numele lui Mihail Vlasov, la momentul respectiv președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României. Dependent de jocurile de noroc, Vlasov împrumuta sume uriașe de la interlopi, pe care le returna, de fiecare dată, la timp, deși erau cu dobânzi foarte mari.

De altfel, în ciuda necazurilor sale cu legea, Udi nu se ferește să se asocieze, pe platformele de socializare, cu reprezentanți ai clanurilor violente. Într-o fotografie publicată pe contul său de Facebook, Traian Simion apare, printre alții, alături de Marius Corsicanu. Despre acesta din urmă, Nuțu Cămătaru povestește în cartea „Dresor de lei și de fraieri” cum l-a snopit în bătaie, la îndemnul lui Gigi Becali, nașul de cununie al familiei Pandele-Firea.

Din informațiile publicate pe site-ul căminului „Sfânta Ecaterina” reiese că bătrânii sunt cazați în camere moderne, pot primi meniu personalizat, beneficiază de îngrijire din partea unor persoane calificate în acest sens, iar prețul se învârte undeva în jurul sumei de 4.000 de lei pe lună.

Please follow and like us:

COMMENTS