Percheziții la un afacerist din Eforie, acuzat de evaziune fiscală

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, la data de 10 noiembrie a.c., au efectuat 5 percheziții domiciliare într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Perchezițiile au avut loc în municipiile Constanța și București, precum și în orașul Otopeni, județul Ilfov, la locuința unei persoane și sediile și punctele de lucru a trei societăți comerciale pe care aceasta le administrează.

În urma probelor administrate în dosar a reieșit că, în perioada sezoanelor estivale 2019 și 2020, persoana în cauză, un bărbat, de 47 de ani, în calitate de administrator al societăților comerciale respective, ar fi desfășurat activități comerciale în regim de beach bar, precum și de închiriere de șezlonguri.

Conform surselor noastre, este vorba de administratorul firmei Bitzi Serv SRL, Bogdan Bițoi, care gestionează plaja Sunny Beach din Eforie Nord.

În urma activităților desfășurate ar fi obținut venituri de aproximativ 643.000 de lei, pe care nu le-ar fi înregistrat în contabilitate și nu le-ar fi evidențiat în documente legale, urmărind sustragerea de la plata obligațiilor către bugetul consolidat al statului prin neachitarea impozitului pe profit și T.V.A..

În urma perchezițiilor efectuate au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, documente financiar-contabile, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie.

În cauză, cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Please follow and like us:

COMMENTS