Lucrări fictive la Eforie. Sute de mii de euro pe panseluțe și servicii de peisagistică inexistente

În condițiile în care parcurile și spațiile verzi din Eforie arată deplorabil, fiind vizibilă  lipsa de preocupare a autorităților , administrația locală a cheltuit sume importante de bani din bugetul local pentru întreținerea acestora.

Edilul orașului, Robert Șerban, susține că în ultimii ani s-au plantat mii de flori iar firme cu experiență în domeniu s-ar fi ocupat de peisagistica a tot ce înseamnă spațiu verde în Eforie.

Declarațiile edilului sunt însă infirmate de realitate, căci se fac ani buni de când nicio floare n-a mai fost sădită în solurile din Eforie iar spațiile verzi par mai neîngrijite și năpădite de buruieni ca oricând.

Si totuși bani s-au plătit, iar firma care s-a ocupat de efectuarea lucrărilor menționate de edil este una de casă, fiind aceeași care încă de la înființare, în 2019, are contracte în exclusivitate cu primăria Eforie, nimeni altcineva nefiind interesat de serviciile sale.

Firma în cauză, Ama FlowersClub SRL, are sediul în Costinești,și este administrată de Liviu Burcă, cumnatul lui Nicolae Crușoveanu, acesta din urmă un intim al primarului Robert Șerban. Nicolae Crușoveanu este tatăl deputatului PNL, Marian Crușoveanu.,coleg de partid cu primarul din Eforie.

Numai în anul 2023, Ama Flowers Club a primit de la primăria Eforie, patru contracte în valoare totală de 425 413 lei, la care se adaugă TVA, bani care au fost plătiți pentru lucrări fictive.

Astfel, în iulie s-au plătit 199 000 lei pentru plantări de panseluțe și altoaie(!), plus alți 69 675 lei pentru amenajări peisagistice iar în iulie s-au mai plantat altoaie de 31 413 lei și iar s-au amenajat peisagistic alți 125 325 lei.

 

 

 

Aceste sume aruncate de primăria Eforie par un fel de taxă pe care primarul Robert Șerban trebuie să o plătească, căci în fiecare an firma din Costinești a cumnatului lui Crușoveanu încasează sume uriașe pe lucrări efectuate doar pe hârtie.

În anul 2022, Ama Flowers Club uda parcurile pentru 99 600 lei, amenaja peisagistic de 44 160 lei și bineînțeles planta panseluțe și altoaie de 134 340 lei. Cu doar un an în urmă, Ama Flowers, mai plantase altoaie de 129 400 lei, udase altoaiele de 85 560 lei și executase o amenajare peisagistică profesională de 32 840 lei.

Chiar și în anul electoral 2020, cumnatul lui Crușoveanu a ciupit un mărunțiș de 236 419 lei, pentru că a plimbat o cisternă cu apă prin oraș.

Deși și-au dovedit neputința de a îngriji și puținele parcuri pe care le are orașul Eforie, autoritățile locale tocmai ce au mai plătit 170 000 de lei pe studii de fezabilitate în vederea creării de noi parcuri care, mai mult ca sigur, vor fi pline de panseluțele firmei Ama Flowers Club.

 

 

 

Please follow and like us:

COMMENTS