Comandant de jandarmi din Constanța, condamnat pentru că își punea subalternii să muncească la beach-barul soției

 

Romi Gorun, fost comandant al Detaşamentului 3 Mobil Jandarmi Ordine Publică din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa a fost condamnat la 2,6 ani de închisoare cu suspendare.

Acesta a făcut un acord de recunoaștere cu procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiuni de corupție săvârșite de militari. Gorun a recunoscut că anul trecut doi dintre subalterni au prestat muncă de barman la o locație de pe plajă ce îi aparținea soției.

 

Procurorii l-au monitorizat din 26.08.2022 prin intermediul unui investigator sub acoperire. Acesta s-a dat drept turist si mergea zilnic la beach-barul ”Esvar”, din Constanța. Așa a constatat că „în anumite momente maiorul în cauză, plutonierul adj. Leu Marinache şi plutonierul adjunct Ionuț Olteanu, prestau diferite activităţi lucrative şi se comportau ca adevărați angajați ai agentului economic, spun procurorii în rechizitoriu. Doar că în acest timp, toți cei trei ar fi trebuit să fie la muncă, nu la beach-bar.

 

„Inculpatul mr. GORUN ROMI, şef Detașament în cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța, aflat în timpul serviciului, s-a deplasat la restaurantul menționat, unde, împreună cu soția sa, s-a ocupat de diferite activități ce constau în supravegherea angajaților, închirierea de șezlonguri sau aprovizionare, spune DNA.

Și despre plt. adj. LEU MARINACHE, aflat în timpul serviciului, în tură de 12 ore, procurorii DNA spun că s-ar fi deplasat la beach-barul soției maiorului Gorun unde ar fi rămas aproape pe tot parcursul zilei, context în care ar fi oferit spre închiriere șezlonguri împreună cu o altă persoană de sex masculin”Acest lucru s-ar fi repetat și în alte zile în care jandarmul ar fi trebuit să asigure liniștea și ordine publică.

Din documentele de la dosar rezultă că respectiva locație era deținută de o societate comercială controlată la acel moment de soția maiorului Romi Gorun. Iar acesta din urmă i-a folosit pe cei doi jandarmi la diferite activități pe plajă, chiar în timpul programului de la jandarmerie.

În timp ce cei doi jandarmi strângeau șezlongurile sau spălau toaleta beach-barului, Gorun a semnat în fals faptul că aceștia ar fi fost prezenți la Jandarmeria Tomis, încasând integral salariul de la stat.

 

 

 

 

Please follow and like us:

COMMENTS

Leave a Comment